5 essentiële baardverzorgingsproducten voor optimale verzorging
Het gezichtshaar van een man krijgt maar zelden de volledige liefde die het nodig heeft. Want het verzorgen van een baard vereist zonder twijfel specifieke vaardigheden, essentiële baardverzorgingsproducten en veel geduld. Deze baardverzorging moet ook speciaal aan de unieke behoeften van elke baardman aangepast worden. Dit omdat er allerlei verschillende lengtes, vormen en stijlen baarden zijn. We noemen hieronder 5 essentiële baardverzorgingsproducten op, die er voor elke fase van jouw persoonlijke baardgroei reis nodig zijn.

Baardolie

Achter al je jaloersmakende gezichtshaar zou een arsenaal aan verzorgingsproducten en een uitgekiende onderhoud routine schuil moeten gaan. Maar voor alle mannen die net aan hun baardreis beginnen, is er absoluut één essentieel baardverzorgingsproduct dat altijd nodig is: baardolie.

Want baardolie is zonder twijfel één van de allerbeste baardverzorgingsproducten om een veelvoorkomend baard probleem te bestrijden. En dat is jeuk. De juiste baardolie is daarnaast een voedend, niet-vettig product, dat makkelijk aan te brengen is. Het werkt bovendien extra effectief in het vasthouden van vocht. Meer vocht betekent immers minder droogheid en dus geen jeuk.

Baardshampoo

Jouw baard heeft regelmatig een wasbeurt nodig om het lekker schoon en fris te houden. Laat je echter niet verleiden om hier gewone haarshampoo voor te gebruiken. Want ondanks dat haarshampoo de opgehoopte oliën van jouw baard verwijdert, produceert jouw hoofdhuid meer olie dan op het gezicht.

Het gebruik van gewone haarshampoo zal daardoor de natuurlijke oliën te veel verwijderen, waardoor je nekvel uitgedroogd raakt. Gebruik in plaats daarvan dus een hydraterende baardshampoo. Want deze verwijdert ongetwijfeld al het vuil, terwijl het toch nog voor een sterkere en gezondere baard het vocht vasthoudt.

Baardconditioner

De baardshampoo werkt natuurlijk het beste wanneer deze door een baardconditioner wordt gevolgd. De meeste baardconditioners zijn geschikt voor alle haartypes. Het is een essentieel verzorgingsproduct dat jouw baard van smerig naar zijdeachtig transformeert.

Als jij bovendien naar de beste baardverzorgingsproducten voor een gevoelige huid op zoek bent. Overweeg dan een formule die een kalmerend havermout, aloë, jojoba olie of kamille extract bevat. Dit biedt niet alleen een lange diepe conditionering, maar hydrateert de baardharen en kalmeert de huid eronder.

Baardwax

Jouw wilde en soms koppige baard is zeker geen verloren zaak. Want een baardwax biedt een sterkere fixatie dan baardolie, waardoor zelfs de meest ongetemde snorharen flink onder controle worden gehouden.

Hoewel baardwax niet zo sterk fixeert als snor- of haarwax, helpt het jouw gezichtshaar wel aangenaam te vormen zonder dat deze plakkerig of stijf wordt. Een baardwax is veelal ideaal voor de middellange en lange baarden die naar buiten groeien.

Baardbalsem

Baardbalsem is als een haarcrème, maar dan voor je baard. Het zal jou helpen de gezichtsharen beter te stylen en het vorm te geven. Een baardbalsem heeft ook hydraterende eigenschappen. Het is daarnaast een effectieve manier om droogheid tegen te gaan.

Want een baardbalsem hydrateert de huid onder jouw baard, om er zo voor te zorgen dat je nooit last van uitdroging krijgt. Een droogheid die tot baardroos kan leiden. Plus door de baardvezels te verzachten en te hydrateren, wordt er ook jeuk en andere ongemakken voorkomen.

5 essentiële baardverzorgingsproducten voor optimale verzorging conclusie

Kort, middellang, lang of hier ergens tussenin, het is nooit te vroeg om de bovengenoemde essentiële baardverzorgingsproducten te gebruiken. De stijlkeuze van jouw baard en hoeveel moeite het kost om het er goed uit te laten zien, is echter van invloed op de specifieke type baardproducten dat jij moet gebruiken.

Afhankelijk van je huidtype en baarddikte, zou je nog naar andere gespecialiseerde verzorgingstools willen kijken. Waaronder borstels, kammen, stijltangen en overige stylingproducten. Dit zal allemaal helpen om jouw gezichtshaar gelukkig en gezond te houden. Plus je er ook goed verzorgd uit laten zien!