8 baardverzorgingstips voor een geweldig volle baard

Baardverzorging was nog nooit zo eenvoudig: deze acht baardverzorgingstrucs zorgen ervoor dat je gezichtshaar er geweldig uitziet.

Allereerst: heb geduld

Een echt epische baard is het product van zelfbeheersing. Wanneer je hem voor het eerst laat groeien, weersta dan de drang om hem na een paar dagen weer te trimmen of te stylen en laat deze onaangeroerd gedurende de eerste 4-6 weken. Hierdoor kunnen de haren gelijkmatig groeien (sommige groeien sneller dan andere) en kan je een stijl kiezen die bij de lengte en dikte past.

Pas je baard aan je gezichtsvorm aan

Zoals elk wild dier, moet een baard in harmonie zijn met de omgeving eromheen. Raadpleeg een grafiek na de eerste groeiperiode en kies een definitieve stijl die past bij je gezichtsvorm. Je baard zal er beter uitzien, en jij ook.

Houd van je baardolie!

We hebben het al eerder gezegd en we zullen het nog een keer zeggen: niets verbetert een baard zoals regelmatig gebruik van baardolie. Er zijn veel variëteiten om uit te kiezen, in een reeks van mannelijke geuren, maar ze zullen allemaal de haartjes conditioneren om ze zachter en glanzender te maken. Goede baardverzorging is een absolute must als je een geweldige baard wilt hebben.

Weet hoe (en wanneer) je moet trimmen

Trimmen is essentieel voor een goed verzorgde baard, zelfs als je van plan bent om je baard te laten groeien. Investeer in een trimmer van goede kwaliteit en vind de juiste techniek die bij je masterplan past.

Was je baard regelmatig

Dit is vooral belangrijk in de vroege stadia van groei, wanneer gevangen voedsel en huidcellen de jeuk kunnen verergeren. Schrob je baard meerdere keren per week met een speciale reiniger en dep hem daarna voorzichtig droog: een ruwe handdoek kan tot kroezen en gespleten haarpunten leiden.

Leer je baard te trainen

Een normale trim behoudt de door jou gekozen vorm, maar het is niet de enige manier om je baard in shape te houden. Een dagelijkse rubdown met een kam of baardborstel zal hardnekkige haren ruien, en hen trainen om in een neerwaartse richting te groeien.

Vergeet de snor niet

Tenzij je een voor een nekbaard hebt gekozen, betekent het laten groeien van een epische baard ook dat je een snor laat groeien. Om hem er netjes uit te laten zien, trim je het gebied onder je neus met een schaar voor het trimmen en houd je het op natuurlijke wijze gebeeldhouwd met een medium-hold wax.

Werk aan je dieet

Je kunt geen huis bouwen zonder bakstenen, en hetzelfde geldt voor gezichtshaar. Je baard is gemaakt van eiwitten en vetten, maar hij is ook sterk afhankelijk van de vitaminen B5, B3 en B9. Dat betekent mager vlees, noten, eidooiers, melk en veel bladgroenten. Als je serieus toegewijd bent, pas je je dieet aan met de nodige supplementen.