Tattoo zetten? Gebruik van tevoren deze natuurlijke pijnstillers!

Als je al eens een tattoo hebt laten zetten, dan weet je hoe ontzettend pijn het kan doen. Wil je bij je volgende tatoeage (want je weet dat die er gaat komen) wat minder last hebben van de pijn? Probeer dan in plaats van een standaard pijnstiller eens een natuurlijke variant. Deze 5 natuurlijke pijnstillers worden steeds populairder om pijn onder controle te houden.

Hier zijn enkele veel voorkomende kruidenremedies die worden gebruikt voor natuurlijke pijnverlichting:

Gember

Hoewel meer studies nodig zijn kan gemberextract helpen bij pijnen omdat het fytochemicaliën bevat, die onder andere helpen ontstekingen te stoppen. Weinig bijwerkingen zijn in verband gebracht met gember wanneer deze in kleine doses worden ingenomen.

Moederkruid

Moederkruid wordt al eeuwen gebruikt om hoofdpijn, maagpijn en tandpijn te behandelen. Tegenwoordig wordt het ook gebruikt voor migraine en reumatoïde artritis. Meer studies zijn nodig om te bevestigen of moederkruid echt effectief is, maar het kruid kan het proberen waard zijn omdat het niet is geassocieerd met ernstige bijwerkingen. Milde bijwerkingen zijn aften en irritatie van de tong en lippen. Zwangere vrouwen moeten dit middel vermijden.

Kurkuma

Deze specerij werd gebruikt om pijn en brandend maagzuur te verlichten en om ontstekingen te verminderen. Het is onduidelijk hoe kurkuma werkt tegen pijn of ontsteking, maar de activiteit kan te wijten zijn aan een chemische stof die curcumine wordt genoemd en die ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Kurkuma is meestal veilig om te gebruiken, maar hoge doses of langdurig gebruik kunnen indigestie veroorzaken. Ook moeten mensen met een galblaasaandoening geen kurkuma gebruiken.

Devil’s Claw

Samen met anti-inflammatoire effecten toont Devil’s Claw veel potentieel als een pijnstiller. Onderzoekers schrijven dit toe aan harpagoside, een actieve plantaardige stof in de klauw van de duivel.