Dit zijn de baardtrends van 2019 (nee, ze zijn écht nog niet uit!)

Stop met wat je aan het doen bent en laat die schaar en scheermes vallen. Wist je het nog niet? Baarden zijn ook in 2019 gewoon nog helemaal in! Dus, voor het geval je overweegt om die manen af te scheren: doe het niet. Welk soort baard wil je laten groeien? Van korte stoppels tot een echte vikingbaard… we laten je graag zien wat dit jaar in de mode is!

Stubble & Stache – de korte baard


Als je een spreekwoordelijke “Baby-face” hebt, dan is de Stubble & Stache misschien wel de juiste optie voor jou. De baard moet iets zeggen over je persoonlijkheid, net als bij slanke lichaamstypen laat het een bepaald niveau van onderhoud zien, net als bij de rest van je esthetiek. De Stubble & Stache kunnen helpen om wat contrast aan je gezicht te geven.

Extended Goatee


Deze stijl geeft je iets meer lengte dan de Stubble & Stache terwijl je je gezicht nog steeds ruig houdt. Deze look is misschien het beste voor gasten die misschien niet in staat zijn om een ​​volle baard te laten groeien, maar toch wat gezichtshaar willen laten zien.

De vierkante baard


De Box baard is een minder conservatieve baard keuze dan de Stubble & Stache of de Extended Goatee. Het kan echter ideaal zijn voor degenen die geen volledige bosjesman willen worden. Deze baard vormt de wang en kaaklijn, zelfs als je wat extra kin (of zelfs een dubbele) hebt. De baard is verzorgder dan de laatste twee. Deze baard helpt de hoek van je gezicht aan te vullen en biedt meer mysterie aan de kaaklijn en draagt ​​bij aan een meer dominante uitstraling.

Lange baard: de Bandholz


Deze baard is het gezicht van een echte Mountain man. Vergezeld van lang, vol haar geeft het je de Mufasa (Disney’s “The Lion King”) look. Deze baard kost de meeste tijd om te groeien. Nog schokkender, sommige mensen zullen er zelfs niet in kunnen groeien. Dit staat bekend als eindlengte en is indicatief voor de levensduur van een haar. Omdat daar een hele wetenschappelijke en genetische redenering voor is, zullen we dat voor een andere dag bewaren en ons richten op de stijl van de Lange Dikke Baard of de Bandholz. Dit type baard neemt de meeste zorg en tijd in beslag. Het duurt langer om oliën en balsems aan te brengen. Bovendien, als je het dagelijkse onderhoud niet bijhoudt vormen er ook nog eens gespleten haarpunten. Deze stijl is anders dan de Garibaldi, de baard stopt niet bij de 20 cm markering, maar mag vrij groeien.

Welke baardstijl je ook kiest, zorg er altijd voor dat je goede hygiëne hebt en onderhoud aan de baard blijft geven. Zorg ervoor dat je een stijl kiest die het beste bij je past, een die je persoonlijkheid, uiterlijk en algehele uitstraling accentueert.